Haber Scripti Olarak Ücretsiz Yazılımlar Neden Tercih Edilmemeli?

Haber Scripti Olarak Ücretsiz Yazılımlar Neden Tercih Edilmemeli?

Haber scripti olarak ücretsiz yazılımlar neden tercih edilmemeli? Ücretsiz haber yazılımı neden kullanılmamalı?

Haber scripti arayışı yapanların karşılarına ücretsiz script anlamında wordpress temaları, diğer yandan yaygın olarak PHP scriptleri çıkmaktadır. ASP programlama diliyle yazılmış scriptler bulunsa da bu yazılımlar pek tercih edilememektedir. Piyasa araştırmasında en çok karşımıza PHP ve Wordpress scriptler çıktığından birçok kişinin aklına acaba haber sitem için hangi scripti tercih etmeliyim sorusu sıklıkla gelmektedir. Wordpress gibi ücretsiz yazılımlar oldukça kısıtlı imkanlar sunduklarından haber siteleri için uygun olmamaktadır. Peki, haber yazılımı olarak ücretsiz scriptler neden tercih edilmemeli açıklayalım. 

- Her ne kadar wordpress site temalarının işlevselliği son zamanlarda çok artmış olsa da haber sitesi gibi anlık ziyaretçi sayısı fazla olan bir sitenin yükünü kaldırabilecek kadar güçlü altyapıya sahip değildir. Bu nedenle en önemli sorun fazla ziyaretçi olduğunda CPU aşma sorunu yaşanmasıdır. 

- Diğer yandan ücretsiz haber scripti kurulum ve kurulum sonrası desteklerinden yoksundur. Bu da tam olarak site kurmayı ve yönetmeyi bilmeyen kişiler için büyük sorun oluşturmaktadır. 

- Ücretsiz haber yazılımları sınırsız özelliklere sahip olmalarının yanında sonradan modül eklemek suretiyle de geliştirilemedikleri için yerinde sayan, teknolojik değişimlere ayak uyduramayan hantal yapıdadır. 

- Haber sitenizin rakipleriniz arasından kolayca sıyrılabilmesi, tabiri caizse kendi markasını yaratması için hem yazılım hem de tasarım anlamda özgün olması önemlidir. Ücretsiz yazılımlar belirli bir yere kadar farklılaştırılırken PHP haber scripti kullanılan siteler aldığınız teknik destek ya da sizin programlama bilginize göre çok farklı tasarımlara bürünebilmektedir. 

- Ücretsiz yazılımların diğer önemli sorunu da tehlikelere açık olmasıdır. Açık kaynak kodlu olmaları ve güvenlik önlemlerinin yeteri kadar alınmamış olması nedeniyle kolayca bilgileriniz kötü niyetli kişilerin eline geçebilmektedir. Ayrıca, bu yazılımların çoğu mobil uyumlu da olmadığından diğer cihazlarda sık sorun yaratmaktadır.