Google News Kaydı Nasıl Yapılır?

Google News Kaydı Nasıl Yapılır?

Google News başvurusunda bulunmak için neler gerekli? Google News'e kayıt olmak hangi avantajları sağlar? Google news kaydı için gerekenler?

Google News, kaliteli ve özenle seçilmiş içerikleri okuyucuları için hazırlayarak sunan bir haber sitesi olarak bilinir. Türkiye'de aynı zamanda Google Haberler ismiyle de bilinmektedir. Google News'e kayıt olmak internet siteleri için oldukça büyük bir önem taşımaktır. Google News, başvurusunda bulunmak için öncesinde yerine getirilmesi gereken bir takım koşullarda bulunmaktadır. 

Google News Kaydı Nasıl Yapılır?

Google news kaydı oluşturmak isteyen kişilerin öncelikli olarak Google news kaydı nasıl yapılır sorusunun cevabını öğrenmeleri gerekir. Öncelikli olarak sitenizde bulunan makalelerin Google tarafından belirlenen kriterlere uygun olarak hazırlanması gerekmektedir. Sonrasında sitenizi Google News'e göndererek değerlendirilmesini beklemeniz gerekir. 

Sitenizi kaydettirmek için, web yönetici yönergelerine uymanız gerekmektedir. Aynı zamanda oluşturulan içeriklerin pazarlamaya yönelik değil bir haber içeriği olmasına özen göstermeniz gerekir. Google News için hazırlanan içeriklerin gazetecilik standartlarına uygun olarak yazılması gerekmektedir.

Google News'e Kayıt Olmanın Önemi Nedir?

Google News'e kayıt olmak sitenizi arama motorlarında daha fazla erişilebilir bir hale getirecektir. İnternet ortamında başarı elde etmek isteyen kişiler için ise arama motorlarında öncelikli olmak çok önemlidir. Arama motorlarında etkin bir şekilde yer alınmasına bağlı olarak ise sitenizin ziyaretçi trafiğinde bir artış yaşanması olası bir durumdur. 

Sitenizin Google News listesine eklenmesinin size birçok faydası bulunmaktadır. Siteniz listeye eklendikten sonra birçok organik ziyaretçinin de sitenize ulaşım sağlaması muhtemel durumlar arasında yer almaktadır. 

Onemsoft olarak geliştirdiğimiz haber yazılımı sistemlerinde Google News altyapısı mevcuttur.